Kompletterande tjänster

Vi vill vara er viktigaste kumpan vid äldre år. Utöver en egen personlig helppare-vårdare erbjuder vi även andra kompletterande tjänster hem. Vi hjälper med nästan allt – fråga bara modigt!

Fysioterapia

I samarbete med

KRauta.png
Kotifysio.png
Ekman.png
GrabbarnaFlytt.png

Fönstertvätt

Yrkeskunnigt och pålitligt

Fönstertvätt är ett av de mest fysiskt krävande hemsysslor. Många seniorer uppfattar fönstertvätt som en skrämmande uppgift och av orsak, när fallrisken är betydande. Däremot njuter seniorer sällan lika mycket som av klarar nytvättade fönster, från vilka de kan med kaffekopp i handen spana in den soliga dagen.

För ett bra resultat bör man ha yrkesskicklighet. Våra fönstertvättare är erfarna och pålitliga. Vi kräver dessutom goda sociala förmågor, när det handlar om att hjälpa i seniorers hem.

Fönstertvätten innehåller:

 • röjandet av möbler och föremål framför fönstret

 • fönstertvätten

 • verktyg och tvättmedel

 • flyttande av möbler och föremål tillbaka på sin plats

Pris: 48€/h 

Beställ: via vår kundservice 050 547 3340 eller per email info@helppy.fi. Fråga mera per telefon eller Chat!

Nosa Tero.png

Tero Nosa

Fönstertvättare

Hej! Jag är Tero, en av Helppys fönstertvättare!

Jag har över 20 års erfarenhet av fönstertvättande i både hem och kontor. Pålitlighet är viktigt åt mig och jag vill alltid göra ett noggrant arbete. Jag tycker det är fint att få hjälpa seniorer och samtidigt bekanta sig med dem.

 

Fysioterapi och massage

Förstärk funktionsförmågan och lindra smärta

Fysioterapi främjar funktionsförmåga, rörlighet och självständigt levande.

Fysioterapi utfört i eget hem har många fördelar. Fysioterapeuten kan planera terapin för att stöda rörlighet och självständighet i hemmiljön. Samtidigt ser man snabbt ifall vissa möbler eller utrymmen orsakar svårigheter och fysioterapeuten kan även föreslå hjälpmedel som kan underlätta vardagen.

Våra fysioterapeuter gör i början en individuell kartläggning av seniorens fysioterapibehov varefter en personlig vårdplan med instruktioner görs.

Fysioterapin innehåller:

 • testande av fysisk funktionsförmåga

 • handledning och rådgivning

 • terapeuttisk övning

 • rehabilitering efter operationer

 • massage vid behov

Vi kartlägger även behovet av hjälpmedel och stöder med deras anskaffning. Många hjälpmedel kan även lånas.

Robert_circle.jpg

Robert Westerholm

Fysioterapeut

Hej! Jag är Robert, en av Helppys fysioterapeuter.

Jag är en registrerad fysioterapeut (Valvira) och en av Finlands erfarnaste hemfysioterapeuter. Jag har gjort hembesök åt seniorer i över tio år och var med och startade Doctagons fysioterapiverksamhet i tiderna.

Jag erbjuder även massage och akupunktur för lindradet av muskelsmärtor.

 

Fotvård

Medicinsk fotvård till hemmet

 Speciellt på äldre dagar börjar fotproblem ofta försämra hälsan och funktionsförmågan. 

 

Fotvården förhindrar bildandet av många olika fotsjukdomar, upptäcker besvärande fotproblem och sköter om redan bildade skador. Fotvården sköter även sjukdomsrelaterade fotproblem så som orsakade av diabetes, reumatism eller psoriasis. Fotvården är speciellt viktig åt diabetiker i och med försämrad blodcirkulation och känsla i benen. 

 

Hos oss görs all krävande fotvård av hälsovårdsutbildade - registrerade fotterapeuter. Alla är registrerade i hälsovårdsregistret (Valvira). Det är annat än många kosmetiska fotvårdar, där fotvårdaren inte har en hälsovårdsutbildning.

När till fotterapi? 

 • Fotvärk

 • Hyförändringar i benet

 • Nagelförändringar

 • Fotens positionsförändringar

 • Fotens funktionsnedsättning

 • Påbörjade problem med nedre extremiteterna

 • Speicalgrupper t.ex. ledgångsreumatism, diabetes, hyproblem

Fotvården innehåller:

 • Naglarnas klippande och förtunnande

 • Vård av problemnaglar

 • Vård av förhårdnader, liktorn och sprickor

 • Fotmassage och smörjning av fötter med kräm

Elsa_circle.jpg

Elsa Kiramo

Fotterapeut

Hej! Jag är Elsa, en av fotvårdarna på Helppy.

Jag är en registrerad fotterapeut (Valvira), som har jobbat på BodyLife i Ulrikasborg och på diabetesstationen i sydvästra Finland. Jag är en glad och social fotterapeut. Jag gläds stort när nöjda kunder rekommenderar min hjälp till deras vänner.

Som fotterapeut hjälper jag med allt från förebyggande vård till vårdande av fotsjukdomar. Jag ger gärna även råd om lämpliga skor och hemövningar för att stöda fotvården.

 

Hjälpmedel & förändringsarbeten

Gör hemmet tryggare för självständigt boende

Alla vill vi klara oss självständigt så länge som möjligt och våra egna krafter är vår största tillgång – därför lönar det sig att satsa på hemmet. I en bekant, redig och klar omgivning är det lätt att klara sig. Ofta kan man med en del små förändringar omvandla hemmet till lika tryggt och funktionsvänligt som en bostad i ett seniorhus. 

 

Genom att röja hemmet, organisera rummen för dagliga aktiviteterna, genomföra något litet förändringsarbete samt planera lämpäliga hjälpmedel och stödtjänster kan seniorens vardagssysslor underlättas markant. Ifall minnet har börjat försvagas, kan tidigt påbörjade förändringar och rutiner stöda kognitionen långt ut på äldre dagar. 

Hjälpmedelbehov kartläggs även under hemgranskningen. Vi ger råd om lämpliga hjälpmedel, rekommendationer av modeller och stöd med användningen.

 • Vanliga små hjälpmedel kan ni köpa rakt från Hemgranskningsväskan

 • Stadens hjälpmedelservice kan en del hjälpmedel lånas från gratis och vi kan organisera hämtade av dem hem 

 • Större installerade hjälpmedel kan vi gå råd om och hänvisa er till de leverantörer vi rekommenderar - vi kan hjälpa med beställningen och logistiken

 

Förändringsarbeten som kan behövas kartläggs på samma gång och ifall ni vill kan ni utnyttja våra konkurrensutsatta förmåner hos K-Rauta, där ni får många trygghetsprodukter installerade till 20-40% nedsatt pris. Be efter vår gemensamma produktkatalog med K-Rauta. Vanligaste förändringsarbeten är bortagning av trösklar och installerande av stödhandtag och fasta duschstolar i badrummet. Tryggheten förstärks ofta även med spisvakter och rörelsefria vattenkranar/dusch som stänger av automatiskt.​

Apuvälineet.jpg
 

Byråkratistöd

Få snabbt grepp om allt som bör organiseras

Vi hjälper er ta effektivt hand om byråkratin och allt som bör ordnas. Själv har vi kravlat igenom byråkratidjungeln otaliga gånger och kan vara er erfarna guide. I många ärenden kan vi sköta saken helt till slut på era vägnar med en fullmakt eller annat godkännande - i andra fall kan vi vara er sakkunniga höger hand. Så långt det går gör vi det med 'nycklarna i handen'-principen.

En stor del av pappersarbetet måste bara göras en gång för att det skall vara i kraft resten av livet (t.ex. vårdviljor, intressebevakandefullmakter). I många andra fall räcker en liten uppdatering eller påskyndas ärendet avsevärt ifall man gjort pappersjobben en gång och datat finns i systemen (t.ex. FPAs stöd, OmaKanta).

 

Byråkratistödet innehåller:

 • FPAs ’vårdbidrag för pensionstagare’ ansökans ifyllnad

 • Beskattningens hushållsavdragets ifyllda

 • Apotekets stamkundstjänstens och Kanta-samtyckets öppnande som ger möjlighet till effektiv läkemedelsvård, förnyande av recept och uppdatering av läkemedelslistor

 • ​Genomgång av läkemedelslistan av vår sjukskötare och korrigeringarna uppdaterade till Kanta-systemet (obs.: er egen läkare ordinerar medicineringen)

 • Vårdviljans genomgång och vittnande (behövs två vittnen)

 • Intressebevakandefullmaktens genomgång och vittnande (behövs två vittnen)

 • Måltids- och butiktjänsternas organiserande (antingen stadens ordnade stödtjänst eller privata alternativ)

 • Ni får även alla de vanligaste formulär som kan behövs rakt från oss och hjälp i ifyllandet av dem (t.ex. hälsostationens fullmakter, samtycke för användning av elektronisk ärendehantering)

Som tilläggstjänst kan vi komma med som stöd till stadens socialarbetares hembesök. Då kan vi tillsammans smidigt planera helheten av allt stöd som behövs hem och till en stor del få en bedömning på vad staden erbjuder i form av servicesedlar. I många fall kan den bästa lösningen vara en kombination av privat hemvård (helppy) och stadens tjänster/stödtjänster - "best of both worlds". Ifall ni får servicesedlar från staden baserat på deras socialhandledares bedömning, kan ni använda dem för att betala för våra tjänster.

Byrokratia.jpg
 

Hjälp med flyttandet?

Flyttandet är alltid tungt – framför allt åt seniorer. Många har en stor mängd föremål och minnen som sparats under åren. Vid flytt till seniorhem måste en massa personliga ägodelar gås igenom och sorteras. De viktigaste prylarna och kläderna måste väljas med till seniorhemmet. Oftast är det inte lätt att välja med bara en bråkdel av grejerna till det mindre rummet på seniorhemmet. Ibland måste även nya möbler skaffas då det kanske inte finns lämpliga skåp eller stolar som passar in i seniorhemmets rum. Dessutom måste en del byråkrati fixas som t.ex. flyttanonser, direktdebiteringar och vårdens förflyttning (inkl. trygghetslarmet)

Helppy hjälper många seniorer och närstående med dessa tunga och emotionella flyttar. Ni får en namngiven helppare åt senioren. Helpparen går igenom och sorterar sakerna tillsammans med senioren. De väljer sakerna och kläderna senioren vill ha med till seniorhemmet. Resten sorterar de färdigt i lådor så att flytten sker smidigt sen när flyttgrabbarna kommer för att bär de tunga. Helpparen följer ofta också med till seniorhemmet och hjälper till med att få det nya hemmet mysigt inrett.

Muutto.jpg