Promenadsällskap åt seniorer på seniorhem

Regelbundna besök av egen personlig helppare

Helppy är en finlandssvensk hemtjänst hjälper mycket seniorer på kommunala och privata vårdhem. Ifall närstående inte har chans att regelbundet besöka senioren så ofta som den skulle vilja, får senioren en egen helppare som hjälper som en pålitligt vän.

 

Helppare stöder med regelbundna promenader utomhus, ledsagar till ärenden (t.ex. klädesinköp, tandläkare) och är en guldklimp i vardagen (högläsning, kortspel, besök till caféer eller museum).

Trygg personlig hemhjälp från alltid samma egna hjälpare.

Henkilökohtainen avustaja

Boka egen helppare till seniorhemmet

Pris 38€/h, eller 22.80€/h efter hushållsavdrag

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Behöver ni hjälp med flytten till seniorhemmet?

Flyttandet är alltid tungt – framför allt åt seniorer. Många har en stor mängd föremål och minnen som sparats under åren. Vid flytt till seniorhem måste en massa personliga ägodelar gås igenom och sorteras. De viktigaste prylarna och kläderna måste väljas med till seniorhemmet. Oftast är det inte lätt att välja med bara en bråkdel av grejerna till det mindre rummet på seniorhemmet. Ibland måste även nya möbler skaffas då det kanske inte finns lämpliga skåp eller stolar som passar in i seniorhemmets rum. Dessutom måste en del byråkrati fixas som t.ex. flyttanonser, direktdebiteringar och vårdens förflyttning (inkl. trygghetslarmet)

Helppy hjälper många seniorer och närstående med dessa tunga och emotionella flyttar. Ni får en namngiven helppare åt senioren. Helpparen går igenom och sorterar sakerna tillsammans med senioren. De väljer sakerna och kläderna senioren vill ha med till seniorhemmet. Resten sorterar de färdigt i lådor så att flytten sker smidigt sen när flyttgrabbarna kommer för att bär de tunga. Helpparen följer ofta också med till seniorhemmet och hjälper till med att få det nya hemmet mysigt inrett.

Muutto.jpg

Behover du hjälp? Vi hjälper, ring numret 010 299 8 299 eller ta kontakt!