Henkil%2525C3%2525B6kohtainen%252520avus

Privat hemvård i Helsingfors

Hjälp från alltid samma person – snabbt och flexibelt.

Söker du pålitlig och omsorgsfull hemvård i Helsingfors? Det erbjuder vi. Helppy är redan hundratals seniorers och anhörigas viktigaste stöd i vardagen. 

Hemvård i Helsingfors exakt enligt era önskemål

Helppy är en personlig hemtjänst. Hos oss får din närmaste alltid en egen namngiven person – en helppare. Hjälpen kan börja snabbt och ni kan fritt välja hur mycket stöd ni behöver. Som er helppare kan ni välja både personliga assistenter och vårdutbildade vårdare. 

Er egen namngiven helpparen besöker senioren regelbundet för att hjälpa med vardagens sysslor och kolla att allt är bra. Ni får själv fritt bestämma ur ofta och hur länge ni vill ha besök. Vanligaste behovet är ett par besök i veckan.

Vi stöder även dig som anhörig

Vi vet att organiserandet av din närstående seniors vardag inte är lätt. Därför stöder vi även dig med utredning och organisering. Vi tycker att det är viktigt att underlätta din vardag och stöda dig i byråkratin. Hos oss kan du alltid slå er egen helppare en signal, när du vill! 

Hoiva

Hur mycket stöd behöver din närstående? Hur tycker du att vardagen borde organiseras? Vilka trygghetsåtgärder behövs? Var inte orolig, vi hjälper!

Vi hjälper med allt:

 • Hushållsarbete

 • Utepromenader

 • Ledsagande och ärenden

 • Butiks- och apoteksbesök

 • Teknologirådgivning

 • Duschhjälp

 • Personlig hygien

 • Närståendevårdrens ledigheter

 • Sällskap och omsorg

 • Byråkratistöd åt anhöriga

 • Tilläggstjänster, som fysioterapi och fotvård

Helhetsmässig hemtjänst

Vi vill hjälpa seniorer med att klara vardagen så bra som möjligt. Vårt motto är att vi hjälper er som vi skulle hjälpa vår egen mamma. Vi bryr oss och tar hand om seniorer. Vi aktiverar och föreslår den hjälp som behövs.

 

Vi börjar alltid med att diskutera tillsammans era behov och gör en skriftlig serviceplan tillsammans. Vi hjälper er utan brådska så mycket som ni behöver och kan lätt samarbeta med exempelvis kommunens hemvård, ifall det behövs.

Kotihoito

Tack för Helppys fina stöd för pappa under det senaste året. Ni har gett honom (och hela familjen) en stor trygghet i vardagen.

Philip, anhörig

10 000h+ 

nöjda kundbesök

4.7 / 5

kundenkät 2020

Behöver du hjälp? Vi hjälper, ring 010 299 8 299 eller ta kontakt!

Smedsgatan 13, 00150 Helsingfors

Vi är en godkänd producent av socialvårdstjänster

Ni får välja er helppare enligt behov och vi erbjuder även erfarna vårdare-helppare som har både socialvårds-utbilding och -arbetserfarenhet. Vårdare-helppare har studerat till hälsovårdare, sjukskötare, närvårdare, fysioterapeut eller socionom. Alla våra vårdare pratar finska eller svenska till sitt modersmål.

Lillich Pia.png

Hej jag är Pia, 

en av helpparna!

"Jag har jobbat med seniorer och inom hemvården redan i över 10 år. Till utbildningen är jag närvårdare och snart blir jag även färdig sjukskötare.

Det bästa med att vara helppare är att jag får hjälpa seniorerna med allt möjligt, bli vänner med dem och genuint sköta om dem!"

Bekanta dig med oss helppare

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Helsingfors stads servicehandledning

Helsinki.jpg

Helppy är godkänd producent av socialvårdstjänster i Helsingfors. Stadens servicehandledning ger även råd med organiseringen av vardagen. 

Kommunens servicehandledning, Seniorinfo:

seniori.info@hel.fi

09 310 44556

 

Mera info på kommunens hemsida här.

Inga-Lill, 76 år:

Inga-Lill, 76 år: "Servicen är på svenska och det känns fantastiskt. Jag får besök av antingen Daniela eller Jenni som kommer hem till mig och hjälper på olika sätt"
GodTid-tidning 11/2019
GodTid-tidning 11/2019
Kotisiivous

Helpparens besök blir för många seniorer veckans höljdpunkt

Helpparens besök kan exempelvis se ut så här:

Vi börjar alltid besöket med att vara genuint närvarande och hör hur hen mår.

Sedan börjar vi pyssla tillsammans med hemmets tyngre sysslor som t.ex. lakanbyte, varefter vi tar oss ut på en promenad till butiken och apoteket. Allt gör vi gärna tillsammans för att aktivera din närstående och vi diskuterar ofta hela besöket igenom. 

När vi återvänder hem värmer vi kanske upp mat och övar nåt nytt gällande telefonens användning.​ Om vi hjälper senioren med personliga hygienen, kan vi även stöda hen med duschandet och hudens insmörjning.

Största delen av vardagens sysslor kan skötas med ett och samma besök med den egna helpparen. Vi strävar till att då ni som seniorens närstående besöker, finns det tid för er att omgås utan brådska och att det inte alltid finns en lång rad uppgifter att skötas.

Utöver helpparens besök erbjuder vi er många viktiga tilläggstjänster

Seniorens hjälp

Hemläkare

Vi har blivit beviljade Samhälleligt Företag-märket som utmärkelse för ansvarsfull verksamhet.

Samhälleligt Företag.png

Vi är en finlandssvensk hemtjänst, och är verksamma i hela Finland

Helppy är en finlandssvensk hemtjänst grundad i Helsingfors.

Vi betjänar på svenska, finska och engelska. Finlandssvenska seniorer får en egen personlig finlandssvensk helppare. Vi tycker att det är viktigt att alla seniorer vår hjälp på sitt eget modersmål.

Rollaattori

Har du frågor? Kolla svar till våra vanliga frågor!

Som anhörig får du en hälsning från varje besök till din telefon

Närstående kan följa besöksdagboken smidigt och transparent i realtid via telefonens applikation. Helpparna skriver dagboksanteckingar efter varje besök. Du får höra hur din närstående mår, vad de pysslat idag med, och ifall det är något som du som anhörig borde veta.

Ni får personliga inloggningsuppgifter till NurseBuddy-applikationen vid registreringen av Helppys tjänst.

Helppy_NurseBuddy
NurseBuddyLogo.png
AppStore_GooglePlay.png

Vi hjälper som vi hjälper vår egen mamma: vi sköter om, föreslår, och bryr oss.

Prissättning

helpperi_valk.png
Helppare
38€/h
22,80€/h*
Hoitaja-helpperi.png
Vårdare-Helppare
48€/h
28,80€/h*

Vårdare-helppare har vårdutbildning. Minimibesök 2h.

* Kom ihåg att utnyttja beskattningens hushållsavdrag, vilket ger tillbaka 40% av priset.

Helpparens 2 timmars besök i veckan kostar 304€ i månaden, 182,40€ efter hushållsavdraget. Vårdare-helpparens 384€ (eller 230,40€).

Har du frågor eller vill du boka ett introduktionsbesök?

Vårt omsorgsfulla hemtjänst är även tillgänglig till seniorhem

Alla seniorer är förtjänta pålitlig personlig hjälp var än de bor. Vare sig inomhus eller utanför hemmet. Oavsett om de bor på hemma eller på ett seniorhem.

Vi har bred erfarenhet av att hjälpa seniorer i väldigt olika situationer och hälsotillstånd. Vi hjälper även mycket minnessjuka med att hålla vardagen smidig, glad och aktiv.

Vår hjälp fås även åt boenden på seniorhem. Då besöker alltid seniorens egna helppare seniorhemmet regelbundet och hjälper med utepromenader, klädesinköp och ärenden.

Helppy hoitokoti.jpg